Schweizernötkaka
Smet
2
st ägg
3
dl socker
100
g mald sötmandel
1.25
dl vetemjöl
100
g smällt smör eller margarin
Topping 200
g schweizernötschoklad
7
msk grädde
1
msk smör
Vispa
ägg och socker pösigt i en bunke ca 5 min.
Blanda ner den malda mandeln,
mjölet och sist smöret i bunken.
Se till att smeten är
jämn.
Häll allt samman i en
smord rund kakform gärna med löstagbar kant.
Grädda i mitten av ugnen
i 175 grader i ca 25-30 min till lätt gyllenbrun färg.
Ta ut kakan och låt den svalna något.
Smält under tiden chokladen i en kastrull
på spisen på låg värme.
Rör ner grädden och till sist
smöret i chokladen.
Bred toppingen på kakan och låt den
svalna i kylen.
Färdig att servera.
|