Schweizernötkaka

Smet 2 st ägg
3 dl socker
100 g mald sötmandel
1.25 dl vetemjöl
100 g smällt smör eller margarin
Topping 200 g schweizernötschoklad
7 msk grädde
1 msk smör 

Vispa ägg och socker pösigt i en bunke ca 5 min.

 Blanda ner den malda mandeln, mjölet och sist smöret i bunken.

 Se till att smeten är jämn.

 Häll allt samman i en smord rund kakform gärna med löstagbar kant.

 Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25-30 min till lätt gyllenbrun färg.

 Ta ut kakan och låt den svalna något.

 Smält under tiden chokladen i en kastrull på spisen på låg värme.

 Rör ner grädden och till sist smöret i chokladen.

 Bred toppingen på kakan och låt den svalna i kylen.

 Färdig att servera.