Italienska
köttbullar
600
gr köttfärs
ca 4
msk
ströbröd
ca 1
dl vatten
1
ägg
1
klyfta vitlök eller
fler om man vill.
2
msk italiensk
salladskrydda
Salt
och peppar
Sås
Cremé
fraiche 3dl
Buljongtärning,
kött eller italiensk ört
Ca 2
dl vatten
Italiensk
salladskrydda,
tillsätt efter smak.
Blanda
ingredienserna till
köttbullarna väl och rulla. Om
smeten är för tunn eller för hård blanda beroende
på konsistens i mer ströbröd
eller vatten. Stek köttbullarna och lägg över dem i en
gryta som du förberett
med att koka ihop vatten och buljong. Häll i cremé fraichen
och blanda, koka
upp smaka av och tillsätt mer salladskrydda efter tycke och smak.
Kan
blandas ut med lite
grädde om man vill ha mildare smak
Servera
med spaghetti och
grönsallad.
|