|
|
|
|
Äppelkaka
Ingredienser
3 st ägg
2,5 dl strösocker
50 g smör
1 dl mjölk
1 tsk kardemumma
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
100 g mandelmassa
5 äpplen Går även med äppelmos
25 g smör
2 msk strösocker
1 tsk malen kanel
smör och ströbröd till formen
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och strösocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret, rör i mjölken och nystötta
kardemummakärnor och blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt och vänd
försiktigt ner det i smeten.
Riv mandelmassan och tillsätt den.
Skla äpplen och klyfta i smala bitar,Stek dom mjuka i smör,
strösocker och kanel.
Fyll en smord och bröad ugnsform, 15 x 20 cm med smeten. Tryck ner
de stekta äppelbitarna.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en
sticka, den ska inte vara kladdig. |
|